Stress/burn-out

Door een opstapeling van vermoeidheid, raakt het lichaam steeds meer uit balans. Dit kan voor stress zorgen en uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Stress is een teveel aan spanning dat een uitwerking heeft op het lichaam. Ieder persoon ervaart stress anders. Wat voor de één stress is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Het gaat erom hoe u met de stress omgaat. Als de draaglast groter wordt dan de draagkracht, is er sprake van stress.

Als een stressvolle situatie te lang duurt, of er meerdere stressvolle situaties te snel op elkaar volgen, heeft het lichaam onvoldoende tijd om zich te herstellen. De stress stapelt zich dan op, totdat het te veel wordt, wat kan leiden tot klachten zoals:

  • slapeloosheid
  • rugpijn
  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • concentratieproblemen
  • snel geïrriteerd
  • overdreven emotioneel (bv snel moeten huilen)
  • overmatig eten, drinken, roken

Als de stress te lang aanhoudt en er een langdurige, fysieke, emotionele geestelijke overbelasting is waardoor u een langere periode ver over uw eigen grenzen bent gegaan is er sprake van een burn-out. U bent als het ware opgebrand.

Mensen met een sensitieve persoonlijkheid, en met een bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme, hebben meer kans op een burn-out.

De mate van stress/burn-out verschilt per persoon, en daardoor het aantal behandelingen dat nodig is. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er ingegaan op uw problematiek. Voor het totaalbeeld wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar de persoon. Er zullen enkele persoonlijke vragen worden voorgelegd. Daarnaast worden uw voeten onderzocht en gemasseerd. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek en onderzoek van de voeten, wordt bepaald hoeveel behandelingen nodig zijn om de vermoeidheid op te lossen.

Er wordt een behandelplan opgesteld, wat gezamenlijk wordt afgestemd. Aan het begin van elke behandeling worden er eventuele veranderingen besproken. Er wordt bekeken of u nog op de juiste weg bent om uw doel te bereiken.

De klacht wordt niet onderdrukt of symptomatisch bestreden, maar er wordt gezocht naar de werkelijke oorzaak. Pas als de oorzaak wordt aangepakt, verdwijnt de klacht echt.

Meer informatie en/of behandeling? Maak een afspraak.

Meer informatie over Privacy AVG Wet