Vermoeidheid

Iedereen is weleens moe. Na een goede nachtrust is er weer voldoende energie. Pas als u een langere tijd moe bent, het steeds erger wordt, en een nacht goed slapen niet meer helpt, dan is er sprake van (chronische) vermoeidheid. Ruim een derde van de mensen heeft last van vermoeidheid. De oorzaak van vermoeidheid kan divers zijn. Van een duidelijke oorzaak zoals een dag hard werken, een nacht doorhalen of een doorgemaakte griep. Tot het niet kunnen traceren waar de vermoeidheid vandaan komt. Of de oorzaak nu bekend is of niet, er is altijd een oplossing om van de vermoeidheid af te komen.

Raadzaam is om uw bloed te laten controleren via de huisarts. Er kan o.a. sprake zijn van bloedarmoede, diabetes of tekort aan vitamine/mineralen. Daarnaast kan stress en depressie ook vermoeidheid veroorzaken.

Het ontstaan van de vermoeidheid kan lichamelijk of psychisch zijn, verschilt per persoon, en daardoor het aantal behandelingen dat nodig is. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er ingegaan op uw problematiek. Voor het totaalbeeld wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar ook naar de persoon. Er zullen enkele persoonlijke vragen worden voorgelegd. Daarnaast worden uw voeten onderzocht en gemasseerd. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek en onderzoek van de voeten, wordt bepaald hoeveel behandelingen nodig zijn om de vermoeidheid op te lossen. Er wordt een behandelplan opgesteld, wat gezamenlijk met u wordt afgestemd. Aan het begin van elke behandeling worden er eventuele veranderingen besproken. Er wordt bekeken of u nog op de juiste weg bent om uw doel te bereiken.

De klacht wordt niet onderdrukt of symptomatisch bestreden, maar er wordt gezocht naar de werkelijke oorzaak. Pas als de oorzaak wordt aangepakt, verdwijnt de klacht echt.

Meer informatie en/of behandeling? Maak een afspraak.

Meer informatie over Privacy AVG Wet